Uit welke onderdelen bestaat een autosleutel?

onderdelen autosleutel

De autosleutel van vroeger was feitelijk niet meer dan een sleutel die je in een slot stak, omdraaide en dan kon u ten eerste de auto openen en ten tweede de auto starten. Dat ging allemaal mechanisch. Die tijd ligt inmiddels alweer een tijdje achter ons. De autosleutel is een elektrisch apparaatje geworden waarin zich veel techniek bevindt. Tijd dus om u te vertellen wat er nu eigenlijk in een autosleutel zit en dat ie kan doen wat ie moet doen. Wij vertellen het u hieronder.

Behuizing van de autosleutel

De meeste autosleutels hebben een stevige behuizing die de techniek aan de binnenkant moet beschermen.

Knoppen op de behuizing

De autosleutel heeft tegenwoordig veel knoppen. U kunt hiermee bijvoorbeeld de deuren ontgrendelen, de kofferbak openen, het alarm inschakelen en zelfs de motor starten. De knoppen zijn verbonden met de printplaat in de sleutel. En daardoor doet ie wat ie moet doen.

Batterij

Elke autosleutel heeft een kleine batterij om de elektronische componenten in de sleutel van stroom te voorzien. Hierdoor kunnen de knoppen en de printplaat functioneren. U moet dus op tijd uw batterij laten vervangen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Elektronische chip

De elektronische chip in de autosleutel is een geïntegreerde schakeling binnenin de sleutel die informatie verzendt en ontvangt van het voertuig. Zo kunt u een en ander op afstand bedienen, zoals het openen en sluiten van de portieren.

Transponder

De transponder in de sleutel is een zeer belangrijk onderdeel. Zeker als u een startonderbreking in de auto hebt zitten. De transponder heeft een unieke code die de auto herkent. Als u sleutel in het contact steekt en wilt starten, communiceert de transponder met uw auto. Als ze elkaar herkennen, zal de auto starten. En als ze elkaar niet herkennen, kunt u niet veel met uw auto doen.

Printplaat in de sleutel

Ook niet onbelangrijk: de printplaat in de autosleutel. Dit is het brein van de sleutel! In de printplaat zitten complexe elektronische componenten die de vele functies van de sleutel mogelijk maken. In de printplaat zitten onder andere microchips, weerstanden, condensatoren en diodes. Een printplaat of circuit is het onderdeel in de sleutel dat de elektronische componenten met elkaar verbindt en controleert. Het is een té technisch verhaal om in dit blog te vertellen wat de printplaat tot in detail allemaal doet. Daar kunnen we in een ander blog nog op terugkomen.

Meer informatie

Hopelijk hebben we u een beter inzicht gegeven in de onderdelen van een autosleutel. Als u meer wilt weten over dit onderwerp of andere vragen hebt over autosleutels, neem dan gerust contact met ons op. Bel ons op 072 – 5723101, stuur ons een bericht per e-mail info@shoefix.nl of gebruik ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje