Tips om uw autosleutels nooit meer kwijt te raken

Tips om autosleutels nooit meer kwijt te raken

Elke autobezitter overkomt het wel eens: u wilt op pad gaan met de auto en het eerste wat u doet, is uw zakken controleren op uw autosleutels. Niets. U haalt diep adem en u kijkt de kamer of de gang goed rond, maar waar u ook kijkt: geen autosleutels. Wat nu? U kunt nergens heen. U bekruipt een gevoel van frustratie en hulpeloosheid, omdat u uw autosleutel kwijt bent. Weet dus dat u de enige niet bent. Velen met u kennen dat gevoel. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige en doeltreffende manieren om ervoor te zorgen dat u uw autosleutels nooit meer kwijtraakt. Lees onze tips waarmee u ontdekt hoe u uw autosleutels nooit meer kwijtraakt.

Creëer een vaste plek voor de autosleutels

Eén van de meest effectieve manieren om te voorkomen dat u uw autosleutels kwijt raakt, is het instellen van een vaste plek. Kies een specifieke locatie, zoals een mandje bij de deur, een sleutelrek of een lade in de gang of in de woonkamer/slaapkamer. Zo ontwikkelt u een gewoonte om uw autosleutels altijd op dezelfde plek te bewaren.

Sleutelhouder of -haakje

Maak gebruik van sleutelhouders of -haakjes die u aan de muur kunt bevestigen. Op deze manier heeft u niet alleen een specifieke vaste plek voor uw sleutels, maar heeft u ook een visuele herinnering. Met een snelle blik op het haakje, weet u meteen waar uw autosleutels zijn, ook als u ze niet nodig hebt.

Doe een dagelijkse (routine) controle

Maak er een gewoonte van om dagelijks een snelle sleutelcontrole uit te voeren. Controleer of uw autosleutels op hun vaste plek liggen/hangen voordat u de deur uitgaat. Dit neemt slechts enkele seconden in beslag, maar daarmee kunt u zichzelf veel frustratie doen voorkomen.

Leg een reservesleutel bij bekenden

Als u hem nog niet heeft, laat dan een reserve autosleutel maken, en geef deze aan een bekende in de buurt of aan een familielid. In geval van nood kunt u dan altijd bij hen terecht. Zorg er wel voor dat het iemand is die gemakkelijk bereikbaar is wanneer u de sleutel nodig hebt.

Technologische hulpmiddelen inzetten

Profiteer van moderne technologieën, zoals sleutelzoekers met Bluetooth. Bevestig een apparaatje aan uw sleutelbos en gebruik een smartphone-app om de autosleutels snel te lokaliseren als ze zoekraken. Een handige en snelle oplossing voor het geval u ze uit het oog verliest.

Meer informatie

Met deze eenvoudige tips vermindert u behoorlijk wat stress en kunt u zichzelf ook veel zoekwerk en – tijd besparen. Met een paar aanpassingen in uw dagelijkse routine kunt u altijd met uw auto pad. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over het bijmaken van autosleutels? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 072 – 5723101, stuur ons een bericht per e-mail info@shoefix.nl of gebruik ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje