De populairste manier van auto-inbraak, herprogrammeren slimme autosleutels

De populairste manier van auto-inbraak, herprogrammeren slimme autosleutels

Anno 2024 heeft het tijdperk van de traditionele autodiefstal plaatsgemaakt voor een meer verfijnde en subtiele methode: het herprogrammeren van slimme autosleutels. Slimme autosleutels zijn behalve zeer gebruiksvriendelijk namelijk ook heel vatbaar voor misbruik. In dit artikel legt Klapsleutels.nl uit hoe dieven dit doen en hoe u dit kunt voorkomen.

Waarom slimme autosleutels een risico zijn

De slimme autosleutel is een enorme stap voorwaarts in gebruiksgemak. U kunt de sleutel gewoon in uw zak laten zitten en de auto ontgrendelt vanzelf als u in de buurt van uw auto komt. Vervolgens drukt u op de startknop en rijdt u weg. Erg makkelijk, maar helaas heeft het dievengilde een manier gevonden om deze techniek te misbruiken om gemakkelijk hun slag te kunnen slaan. Ze ‘stelen’ het signaal van uw slimme autosleutel en roven zo zonder moeite uw autoradio, navigatie, airbags of zelfs uw hele auto.

Hoe doen autodieven dit?

De kwetsbaarheid van een slimme autosleutel is dat hij continu het signaal uitzendt dat de deur van uw auto opent. Met de zogenaamde ‘relay attack methode’, vangt een dief dit signaal met speciale apparatuur op in de buurt van uw sleutel en zendt dit door naar een handlanger die bij de auto staat. Zo is uw auto met speels gemak te openen. Fabrikanten hebben hier helaas nog geen effectieve oplossing voor gevonden.

Uw slimme autosleutel beschermen

Omdat autofabrikanten nog geen oplossing hebben gevonden, zult u dus zelf uw slimme autosleutel moeten beschermen. Dit kan door de slimme functie uit te laten schakelen door uw autodealer (waardoor u ook de keyless entry functie verliest) of door uw sleutel thuis te bewaren in een blik dat het signaal blokkeert (niet 100% waterdicht). Een nieuwe innovatie is het keyless protector systeem dat ervoor zorgt dat uw slimme autosleutel niet meer te hacken is.

Werking en voordelen keyless protector systeem

Een keyless protector systeem schakelt uw slimme sleutel automatisch uit zodra de auto op slot gaat. De sleutel gaat in een slaapstand en is niet meer vatbaar voor de ‘relay attack methode’. Door tweemaal op de sleutel te tikken, maakt u hem weer wakker! Zo is uw auto veilig en behoudt u ook de handige keyless entry functie van uw slimme autosleutel!

Meer informatie

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact op met Klapsleutels.nl. Wij zijn dé specialist op het gebied van auto’s, autosleutels en de technologie erachter. Bel ons op 072 – 5723101, stuur ons een bericht per e-mail info@shoefix.nl of gebruik ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje