4 handige functies van je autosleutel

functies autosleutel

Steeds meer automerken stappen over op handsfree openen en starten met een startknop. Het einde van de autosleutel lijkt dan ook nabij. Op dit moment zijn er echter nog heel wat autosleutels in omloop en vaak kun je hier zonder dat je het weet veel meer mee, dan alleen de deur van je auto openen en de motor starten. In dit artikel vertelt Klapleutels.nl je alles over de handige functies van je autosleutel!

1. Alle ramen tegelijkertijd openen

Wanneer het in de zomer erg warm is, verandert je auto in een soort oven. Even alle ramen en deuren openen en de warmte laten ontsnappen is op die dagen geen overbodige luxe. Sommige autosleutels hebben hier een handige functie voor waardoor je dit niet handmatig hoeft te doen of eerst de warme auto in hoeft te kruipen. Ze bieden de mogelijkheid om alle ramen tegelijkertijd te openen. Vaak doe je dit door de ontgrendelknop een paar seconden ingedrukt te houden. Of ook jouw autosleutel deze functie heeft, kun je nalezen in het instructieboekje van je auto. Heeft je autosleutel deze handige functie? Dan kun hem natuurlijk ook andersom gebruiken om alle ramen te sluiten.

2. Alle deuren tegelijkertijd ontgrendelen

De meest bekende functie van een elektrische autosleutel is dat je de deur van de bestuurder met een druk op de knop kunt openen. Met een tweede druk op de knop binnen een aantal seconden haal je echter ook alle andere deuren van het slot. Erg handig als je met meerdere mensen de auto neemt. En een ware redder in nood als jullie tijdens een regenbui graag allemaal als eerste de auto in willen.

3. Kofferbak automatisch openen

Sommige elektrische autosleutels hebben een aparte knop voor de achterklep. Erop drukken ontgrendelt uiteraard de achterbak. Door twee keer te drukken of de knop ingedrukt te houden opent de achterklep bij veel modellen ook vanzelf!

4. Verborgen noodsleutel in keyless entry afstandbediening

Wie beschikt over een autosleutel met keyless entry functie wil nooit meer anders, het is als het ware de beste uitvinding sinds gesneden brood! Tenzij deze dienst weigert natuurlijk, dan is het minder handig. In dat geval, geen paniek. In de meeste gevallen is er een ouderwetse autosleutel in de afstandsbediening ingebouwd. In het instructieboekje kun je nalezen hoe je deze uit de elektrische autosleutel kunt krijgen, dan kun je altijd nog op de ouderwetse manier je auto in.

Meer informatie

Dat waren ze, 4 handige functies van je autosleutel waarvan je misschien nog niet wist dat je je autosleutel ze had. Voor vragen of problemen met je autosleutel kun je altijd contact met ons opnemen. Hiervoor bel je ons op 072 572 31 01, stuur ons een bericht per e-mail info@shoefix.nl of gebruik ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje