Autodiefstal voorkomen

autodiefstal voorkomen

Veel moderne auto’s zijn uitgerust met een zogenaamd keyless entry systeem. Handig, omdat u de autosleutel niet uit uw zak hoeft te halen, maar veilig is anders. Autodieven zijn er dan ook dol op. Die kunnen uw autosleutel eenvoudig hacken, waarna ze moeiteloos uw auto kunnen leegroven of stelen. In dit blog geeft Klapsleutels.nl u 4 tips om autodiefstal te voorkomen!

Wat maakt keyless entry vatbaar voor autodiefstal?

Allereerst, wat maakt auto’s met keyless entry zo vatbaar voor autodiefstal? Deze sleutels zenden een signaal uit dat, zodra ze in de buurt van uw auto zijn, de sloten ontgrendelt. Dit signaal zenden ze altijd uit en autodieven maken hier handig gebruik van door het signaal op te vangen en zo uw auto te openen. Hiervoor werken ze in tweetallen. De ene vangt in de buurt van uw sleutel het signaal op en stuurt het versterkt door naar zijn handlanger die bij uw auto staat.

Hoe kun je deze vorm van autodiefstal voorkomen?

Zoals u ziet, maakt de handige functie van keyless entry autodiefstal wel heel makkelijk. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die u nemen kunt om dit te voorkomen:

1. Nieuw type smartkey

Uiteraard zijn fabrikanten zich bewust van de problemen met smartkeys en proberen ze dit op te lossen. Zoals met een smartkey die niet te hacken is. Vraag hiernaar bij je dealer als je een auto met smartkey koopt of bezit. Want een autosleutel die niet te hacken is, is uiteraard de makkelijkste manier om deze vorm van autodiefstal te voorkomen, terwijl u ook het gemak van de keyless functie behoudt.

2. Laat het keyless entry systeem uitschakelen

Keyless entry autodiefstal is te voorkomen door de dealer te vragen om dit systeem voor u uit te schakelen. Zo weet u zeker dat u geen slachtoffer wordt van deze vorm van diefstal, maar u verliest er natuurlijk wel de keyless functie mee.

3. Extra beveiligingssysteem laten plaatsen

Wanneer u graag het gemak van keyless entry wilt behouden, is er ook de mogelijkheid om een extra beveiligingssysteem te laten inbouwen om autodiefstal te voorkomen. Dan kunt u gewoon keyless uw auto instappen en schakelt u vervolgens met een knopje het alarm uit. Dat is een extra handeling, maar wel een die veel ellende voorkomt.

4. Autodiefstal voorkomen door blokkeren signaal sleutel

Het opvangen van het signaal van uw sleutel gebeurt vaak ‘s nachts wanneer u ligt te slapen. Uw auto staat op de oprit en de bijbehorende autosleutel in huis. Ze gaan met hun apparatuur voor de deur staan en vangen zo het signaal van uw autosleutel op die binnen ligt. Zorg om autodiefstal te voorkomen dat uw autosleutel minimaal 6 meter van de voordeur af ligt. Een andere manier is om de sleutel in een blik te bewaren (zoals in een koekjestrommel), dit blokkeert het signaal.

Of het blik goed genoeg is om het signaal te blokken, controleert u door de sleutel in het blik te stoppen en te zien of u zo nog uw auto kunt ontgrendelen. Zorg dat het blik altijd goed afgesloten wordt, want een klein kiertje is al genoeg om het signaal door te laten. Er zijn tegenwoordig ook speciale sleutelhoesjes die hetzelfde effect hebben. Vergeet als u voor deze methode kiest niet om ook de reservesleutel veilig op te bergen, anders is alle moeite voor niets!

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen van autodiefstal? Of andere informatie over autosleutels? Neem gerust contact op met Klapsleutels. We beantwoorden graag uw vragen op het gebied van auto’s, autosleutels en de technologie erachter. Bel naar 072 – 5723101, stuur ons een bericht per e-mail via info@shoefix.nl of neem contact op via ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje