Neem altijd een reservesleutel van uw auto mee op vakantie

Neem altijd een reservesleutel van uw auto mee op vakantie

Waarom een reservesleutel meenemen op vakantie?

Gaat u met de auto op vakantie? Zorg er dan altijd voor dat u een reservesleutel meeneemt. U zult namelijk de eerste en de laatste niet zijn die bijvoorbeeld per ongeluk het zwembad inspringt met de autosleutel nog in de zwembroek. Daarnaast komt het ook zeker veel voor dat iemand er na een dagje eropuit achter komt dat de autosleutel verloren is. Zonder reservesleutel kan dat uw vakantie behoorlijk verstieren. Daarom krijgt u van ons in dit artikel een paar tips en wat tekst en uitleg over wat u het beste kunt doen als het alsnog misgaat.

Bereid u goed voor

Gaat u met de auto op vakantie? Zet uw reservesleutel dan bovenaan op de lijst van spullen die u meeneemt. Controleer voor vertrek ook altijd even of de sleutel het wel doet. Bewaar hem vervolgens niet aan uw sleutelbos en niet in uw auto zelf. Bewaar de reservesleutel bijvoorbeeld in de caravan of in een tas die u altijd bij de hand heeft. Bewaar de reservesleutel in ieder geval op een andere plek die goed te onthouden en makkelijk bereikbaar is. Zorg er als laatste stukje voorbereiding voor dat u altijd uw autopapieren meenemeemt. Mocht u noodgedwongen een nieuwe set sleutels aan moeten vragen bij uw dealer, dan heeft u deze autopapieren nodig.

Autosleutel bij laten maken

Zodra u een auto koopt, krijgt u hier altijd een reservesleutel bij. We adviseren u toch om er nog eentje extra bij te laten maken voor op vakantie. Dit kunt u voor een relatief laag bedrag laten doen bij een autosleutelspecialist. Dat is goedkoper dan bij de dealer. Heeft u een autosleutel die zich niet laat kopiëren? Dan bent u helaas alsnog op uw dealer aangewezen en moet u iets dieper in de buidel tasten. Desalniettemin is voorkomen beter dan genezen.

Geen reservesleutel? Volg deze 3 tips op!

Bent u op vakantie toch zonder sleutel en reservesleutel komen te zitten? Dan heeft u drie mogelijkheden:

  • Uw auto gaat op transport naar een dealer die een nieuwe sleutel bestelt of maakt.
  • U gaat met legitimatie en kentekenbewijs naar een lokale dealer die contact opneemt met de fabrikant met de vraag of zij een nieuwe sleutel kunnen regelen.
  • Heeft u thuis een reservesleutel die opgestuurd kan worden? Vraag dan uw buren, familie of vrienden deze sleutel naar u op te sturen. Dat scheelt u weer een boel moeite en kosten.

Meer informatie

Met deze tips zorgt u ervoor dat u, zodra u met de auto op vakantie gaat, nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij vragen of problemen met uw autosleutels kunt u altijd contact met ons opnemen. Hiervoor belt u ons op 072 572 31 01, stuurt u ons een bericht per e-mail info@shoefix.nl of gebruikt u ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje