Wat is keyless entry?

wat is keyless entry

Beschikt u al over keyless entry?

Keyless entry. Steeds meer auto’s beschikken over deze mogelijkheid. Het is een geavanceerd systeem dat het traditionele gebruik van de fysieke autosleutel vervangt door draadloze technologie, waardoor het vergrendelen, ontgrendelen en starten van uw auto veel gemakkelijker wordt. Maar wat is keyless entry precies? En heeft het ook nadelen? Klapsleutels vertelt u hier meer over.

Het gemak van keyless entry

De keyless entry techniek is gebaseerd op een zender/ontvanger in de auto en in de sleutel. Als u met de sleutel in uw zak één van de portieren vastpakt, zendt de auto een signaal uit die de sleutel beantwoordt met een code. Als deze code juist is, ontgrendelen de portieren. In de portieren zit een sensor verwerkt. De sensor registreert het vastpakken, waardoor het signaal uitgestuurd wordt. De auto wordt dan ontgrendeld en u kunt uw portieren openen. Als u uw auto verlaat, kan het aanraken van de sensor ervoor zorgen dat de portieren weer vergrendeld worden. In sommige gevallen is hier ook een knopje voor op het portier. Ook kan het zijn dat zelfs dat niet meer nodig is en de auto vanzelf op slot gaat als u met de sleutel wegloopt van de auto. Zo gemakkelijk is keyless entry!

De gevaren

Gemak dient de mens. Daarom is keyless entry zo populair. Maar helaas zitten criminelen niet stil en is er een methode bedacht om auto’s met keyless entry te kunnen openen en stelen. Deze methode wordt ook wel ‘relay attack’ genoemd. Het signaal van de sleutel wordt dan op afstand afgelezen, gekopieerd en verlengd. Waar normaal de afstand tussen auto en sleutel maximaal één meter moet zijn om de auto te kunnen ontgrendelen, kan dit dan op een afstand van enkele tientallen meters. Terwijl de ene persoon het signaal vangt van de sleutel die in een huis ligt, staat een tweede persoon bij de auto en kan diegene met het verlengde signaal de auto openen, starten en meenemen. En dat zonder braakschade!

Vind wat u nodig heeft bij Klapsleutels

Wilt u alles weten over keyless entry? Of wilt u meer informatie over andere soorten sleutels voor uw auto? Bij Klapsleutels vindt u wat u nodig heeft! Ons assortiment telt meer dan 1200 artikelen voor diverse automerken. Bel naar 072 – 5723101 of stuur ons een bericht per mail via info@shoefix.nl. U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje