Voorkomen dat uw sleutel gehackt wordt

voorkomen sleutel gehackt

Hoe voorkomt u dat uw sleutel gehackt wordt?

De digitalisering van auto’s gaat steeds verder. Dit biedt ons veel gemak en diverse voordelen, maar er zitten ook nadelige gevolgen aan de digitalisering van auto’s. Zo worden auto’s ook kwetsbaar voor dieven. Steeds vaker worden auto’s gehackt met alle gevolgen van dien. Dit wilt u natuurlijk koste wat kost voorkomen. Gelukkig is dit mogelijk. Klapsleutels.nl vertelt u hoe u voorkomt dat uw sleutel gehackt wordt. Lees dus snel verder.

Het hacken van autosleutels

Het aantal auto-inbraken en autodiefstallen neemt steeds meer toe. Dat komt doordat veelal rondtrekkende bendes slim gebruik maken van een ‘Relay attack system’. Criminelen zijn hierdoor in staat om de unieke sleutelcode van uw autosleutel met een afstandsbediening te kopiëren en daarmee vervolgens uw auto te openen. Omdat het signaal van autosleutels dwars door muren en deuren heen gaat, hoeven de criminelen niet uw huis in. Eén persoon gaat bij uw voordeur staan om het signaal van uw autosleutel te scannen, terwijl de tweede persoon bij de auto staat om de onderschepte code te kopiëren op een apparaat, welke de auto vervolgens als de originele sleutel zal herkennen.

De oplossing? Een afsluitbaar koekblik!

Hoe voorkomt u dat uw sleutel gehackt wordt? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. U bergt uw autosleutels gewoon op in een afsluitbaar koekblik. Waarom? Dit creëert een ultieme ‘Kooi van Faraday’ effect. Met andere woorden: het afsluitbare koekblik blokkeert het signaal van uw autosleutel, waardoor dieven deze niet van buitenaf kunnen scannen. Omdat autodieven liever niet een huis binnen dringen, zullen zij dan op zoek gaan naar een ander slachtoffer. Uw auto is dus veilig! Uw autosleutels opbergen in een afsluitbaar koekblik is de meest eenvoudige en goedkoopste oplossing om te voorkomen dat uw sleutel gehackt wordt.

Auto alarm

Een andere manier om te voorkomen dat uw sleutel gehackt wordt, is om uw autoalarm op een andere sleutel/ontgrendelsysteem te laten zetten. Dit is wel een meer omslachtige oplossing. Dagelijks met meerdere autosleutels voor één auto werken is natuurlijk nooit ideaal.

Meer informatie? Neem contact op met

Klapsleutels.nl helpt u graag te voorkomen dat uw sleutel gehackt wordt. Wilt u hier meer informatie over? Of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 072 – 5723101 of stuur ons een bericht per mail via info@shoefix.nl.

Stuur ons een Whatsappje