Problemen met de contactsleutel

problemen met de contactsleutel

Probleem met de contactsleutel oplossen

Heeft u een probleem met de contactsleutel van uw auto? De elektronica van de sleutel laat het soms nu eenmaal afweten. Vaak ligt dat aan een batterij die leeg is, maar er zijn uiteraard ook andere oorzaken mogelijk. Denk hierbij aan een kapotte autosleutel of problemen met de elektronica die uw sleutel zou moeten herkennen. Wat het probleem met uw contactsleutel ook is; u wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Hoe u dat aanpakt, leggen we uit in dit artikel.

Oorzaken contactsleutel problemen

Als uw auto niet start maar de accu van de auto verder in orde is, is er een mogelijkheid dat er problemen zijn met de contactsleutel. Moderne contactsleutels, die uw auto openen als een afstandsbediening, hebben allemaal een zogenaamde transponder. Dit is een chip die door de computer van uw auto wordt herkend. Als dit niet gebeurt, blijft de startonderbreker actief om ervoor te zorgen dat er geen diefstal plaatsvindt. Er zijn dan ook auto’s waarbij het sleutellampje boven het dashboard begint te branden.

Wat kunt u eraan doen?

Als deze situatie zich voordoet, kunt u verschillende dingen doen. We sommen ze hier op:

  • Maak de sleutel warm met uw handen en probeer het nog een keer.
  • Een sterke magneet kan de transponder verwarren. Dit geldt ook voor ‘stoorzenders’ zoals hoogspanningsmasten, radarsystemen en zenders van telefoons. Een paar meter verplaatsen helpt soms al om buiten het bereik van de stoorzender te komen.
  • Controleer de eventuele batterijen in je sleutel/afstandsbediening en zorg te allen tijde voor een reserve batterij.
  • Als u een autosleutel laat bijmaken, let er dan op dat ook de transponder in de sleutel wordt gekopieerd. Dit kan bij uw eigen dealer en bij gespecialiseerde sleutelbedrijven. Bij de laatstgenoemden zijn de kosten vaak het laagst.
  • Bijna elke auto heeft een ‘speciaal plekje’ in de auto waar u de sleutel op kunt leggen of tegenaan kunt houden om het contact weer tot stand te brengen. Deze plek verschilt per merk/model en is terug te vinden in het instructieboekje of op te vragen via uw autobedrijf.

Verrassingen voorkomen

Autosloten werken vandaag de dag voor een deel elektrisch en nooit geheel mechanisch. Zodra uw autosleutel zonder stroom komt te zitten, kunt u dan ook meestal uw auto niet meer in. Vraag daarom altijd aan uw dealer instructies over hoe u in die situatie uw auto-alarm buiten gebruik kunt stellen. Daarnaast is het raadzaam om een reservesleutel te hebben. Vooral als u op reis gaat of gewoon een keertje wat verder van huis moet.

Meer weten?

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Bel naar 072 – 5723101 of stuur ons een bericht per mail via info@shoefix.nl. U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Stuur ons een Whatsappje