Hoe lang gaat de batterij van een autosleutel mee?

hoe lang gaat batterij van autosleutel mee

Zo lang gaat de batterij van een autosleutel mee

Vandaag de dag zijn de meeste auto’s voorzien van een zogenaamd keyless entry-systeem. Daardoor hoeft u niet meer uw sleutel uit uw broekzak of tas te halen. Uw auto herkent uw sleutel namelijk al binnen een straal van slechts één meter. Uw auto ontgrendelt automatisch wanneer u de knop indrukt. Daarvoor is uiteraard stroom nodig. Deze stroom wordt geleverd door een kleine batterij in de sleutelhanger. Maar zoals u waarschijnlijk wel weet, gaat een batterij vroeg of laat leeg. De logische vraag is dan natuurlijk: hoe lang gaat de batterij van een autosleutel mee? Daar vertellen we u hier graag meer over.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De batterij van uw autosleutel gaat over het algemeen wel een aantal jaren mee. Hoe lang precies, verschilt per merk en type sleutel. Om te voorkomen dat de batterij van uw autosleutels leeg raakt en u in de problemen komt, is het raadzaam om een set reservebatterijen in uw auto of in huis te bewaren. Op die manier kunt u de batterij eenvoudig vervangen wanneer u de melding krijgt dat de batterij bijna leeg is. Zorg er altijd voor dat u goed controleert, welk type batterij geschikt is voor uw specifieke autosleutel, of het nu gaat om een Volkswagen Golf, Mercedes of Renault Captur. In het instructieboekje van uw auto, in het hoofdstuk over autosleutels, vindt u de juiste batterij specificaties.

Batterij autosleutel vervangen: tips

Is de batterij van uw autosleutel leeg? Wilt u deze gaan vervangen? Dan hebben we hier een paar tips voor u op een rijtje gezet:

 • Als u nieuwe batterijen bestelt voor uw autosleutel, is het belangrijk om goed te kijken welk type batterij het meest geschikt is voor uw specifieke sleutel. Er zijn namelijk verschillende soorten sleutels die verschillende batterijen vereisen.
 • Wanneer u de batterij vervangt, dient u voorzichtig te zijn bij het openen van de sleutel. Het is natuurlijk belangrijk om de elektronica aan de binnenkant niet te beschadigen.
 • Bij het vervangen van de batterijen in uw autosleutel is het essentieel om de batterij zo min mogelijk aan te raken en deze alleen aan de zijkanten vast te pakken. Het vet van uw huid kan namelijk invloed hebben op de werking van de batterij.
 • Het is ook verstandig om meteen meerdere batterijen aan te schaffen. Op die manier voorkomt u dat u de volgende keer enkele dagen moet wachten op de levering van de bestelde batterijen. U kunt ook kiezen voor een verpakking met meerdere batterijen, indien beschikbaar.
 • Batterijen vervangen

  Heeft u uw nieuwe batterijen al in huis en gaat u deze zelf plaatsen? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe dat moet. Hoe u deze batterijen het beste vervangt en plaatst, verschilt erg per merk. In het instructieboekje van uw auto staat in het hoofdstuk autosleutel beschreven hoe u dit moet doen.

  Hulp nodig? Neem contact op met

  Komt u er niet uit met het plaatsen van uw autosleutel batterijen? Heeft u andere vragen op het gebied van autosleutels? Klapsleutels.nl helpt u graag verder! Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 072 – 5723101 of stuur ons een bericht per mail via info@shoefix.nl.

Stuur ons een Whatsappje