Auto valt dicht met sleutels er nog in

Wat doen als uw autosleutels in uw gesloten auto zitten?

Stel: u heeft er net een autorit in uw Volkswagen op zitten. U parkeert uw auto en pakt snel uw spullen. Oeps! U hebt uw sleutels nog in de auto liggen, maar u heeft de autodeur al in het slot gegooid. Wat moet u dan doen? Belt u uw autoverzekering? Of kunt u het probleem zelf oplossen? In dit blog vertellen we u bij Klapsleutels wat u kunt doen als uw autoportier dichtvalt met uw auto sleutels nog in de auto.

Reservesleutel bij de hand?

Als u thuisgekomen bent nadat u uw auto heeft dichtgegooid met de sleutels er nog in, kan de oplossing direct nabij zijn. Kijk dan of u de reservesleutel van uw auto kunt vinden. Zo ja, dan is dat de meest simpele oplossing. Bent u ergens aangekomen op een andere plek dan thuis, kant het een wat lastiger probleem zijn. Want niet iedereen heeft standaard de reservesleutel van de auto bij zich. Om dan veel gedoe te voorkomen is het raadzaam om bijvoorbeeld een Volkswagen sleutel te laten bijmaken. Dan weet u zeker dat u er op enig moment over kunt beschikken en kunt u uw auto weer in en weer rijden.

Acrobaat spelen in de kofferbak

Als u geen extra autosleutel heeft (laten bijmaken), dan heeft u misschien wel wat aan deze suggestie. Want soms is de kofferbak van uw auto nog wel open in zo’n situatie. U kunt dus proberen of u nog wel via de kofferbak op de achterbank van uw auto kunt komen. Daarbij is een klein beetje acrobatiek en lenigheid wel een must. Als het lukt om zo uw auto in te komen, pak dan snel de autosleutels en laat ze dan pas weer los als u weer buiten naast uw auto staat.

Uw autoverzekering met pechhulp

Hebt u bij het afsluiten van uw autoverzekering ook gekozen voor pechhulp? Dan kunt u zomaar geluk hebben. Bij de meeste autoverzekeringen wordt u dan perfect geholpen als u uw sleutels in de auto heeft laten liggen. En het fijne is dat u dan zeer snel geholpen wordt en u zich niet als een acrobaat in uw eigen auto hoeft te wurmen.

De slotenmaker of autodealer

Heeft u geen pechhulp bij uw autoverzekering afgesloten? Dan is er nog altijd wel een manier om uw probleem op te lossen. U kunt dan natuurlijk contact opnemen met een slotenmaker of autodealer bij u in de buurt of bij de locatie waar u zich bevindt. Meestal kent een autodealer wel één of meerdere handigheden om uw auto van buitenaf weer open te kunnen maken. Daarnaast is een slotenmaker gespecialiseerd in het openmaken van sloten en deuren. De kans dus groot dat u bij de slotenmaker ook goed geholpen wordt.

Meer weten?

Heeft u vragen over wat te doen als uw auto sleutel in de auto ligt en u kunt er niet bij? Of wilt u meer weten over het laten bijmaken van autosleutels? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 072 – 5723101 of stuur ons een bericht per mail via info@shoefix.nl.

Stuur ons een Whatsappje